Φόρμες για test, διαγωνίσματα

Οι φόρμες της Google δίνουν πολύ μεγάλες δυνατότητες στους εκπαιδευτικούς. Μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για διαγωνίσματα και quiz ή ακόμη και για να συλλέγουν αρχεία από τους μαθητές.

Για τις χρησιμοποιήσετε, απαιτείται να έχετε λογαριασμό Google/Gmail. Εφόσον έχετε συνδεθεί, επισκέπτεστε τη διεύθυνση: https://forms.google.com

 

Βήματα

  1. Δημιουργούμε μία νέα φόρμα, και δίνουμε Όνομα (και περιγραφή προαιρετικά). Εδώ την ονομάσαμε: Διαγώνισμα Ιστορίας

  2. Προσθέτουμε την πρώτη ερώτηση, και οι απαντήσεις μπορεί να είναι πολλαπλής επιλογής, δηλαδή τις έχουμε προσθέσει εμείς, και οι μαθητές καλούνται να επιλέξουν την σωστή.

 

3. Σε μια ερώτηση μπορούμε να προσθέσουμε και φωτογραφία πατώντας στο εικονίδιο δεξιά της φωτογραφίας, και επιλέγοντας Upload. Μπορούμε επίσης να κάνουμε απευθείας αναζήτηση φωτογραφίας στην Google (αντί να την έχουμε αναζητήσει πριν και να την εχουμε κατεβασει στον υπολογιστή)

 

Με την προσθήκη φωτογραφίας, η ερώτηση έχει την ακόλουθη μορφή:

 

3. Φωτογραφίες μπορείτε να προσθέσετε και στις απαντήσεις. Απλά πατήστε το αντίστοιχο εικονίδιο δίπλα σε κάθε απάντηση, όπως φαίνεται παρακάτω:

 

4. Πέρα από τις απαντήσεις πολλαπλών επιλογών, μπορούμε να δώσουμε την δυνατότητα στους μαθητές να απαντήσουν και με γραπτό κείμενο.

 

5. Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους μαθητές να ανεβάζουν ένα αρχείο !

 

Όπως θα δείτε, έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε πολλά είδη περιεχομένου ακόμη (πχ βίντεο, απλό κείμενο), να χωρίσουμε το quiz/test σε ενότητες, να εισάγουμε μαζικά ερωτήσεις από xls, κλπ.

Ξεκινήστε με μια απλή φόρμα, και πειραματιστείτε με όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν.

 

 

Μην ξεχάσατε να προσθέσετε ένα πεδίο Ονοματεπώνυμου, με την επιλογή Required, γιατί αλλιώς θα λάβετε ανώνυμες απαντήσεις !


Όταν έχουμε ολοκληρώσει τις ερωτήσεις του test μπορούμε να κάνουμε προεπισκόπηση της φόρμας, για να ελέγξουμε το τελικό αποτέλεσμα, και εφόσον είμαστε ικανοποιημένοι, είμαστε έτοιμοι να το στείλουμε στους μαθητές.

 

Αποστολή

Όταν είμαστε έτοιμοι, πατάμε στην επιλογή SEND

Στις επιλογές που θα εμφανιστούν, επιλέξτε

  • Collect email address αν θέλετε να ζητείται και η email διευθυνση του μαθητή (προτείνεται)

  • Αποστολή μέσω συνδέσμου (εικονίδιο κρίκου αλυσίδας)

  • Shorten URL για να μειωθεί πολύ το μήκος του συνδέσμου.

 

Όταν τελειώσετε, πατήστε το COPY και ο σύνδεσμος έχει αντιγραφεί. Μπορείτε να τον επικολλήσετε στο e-learning του total.school ή σε οποιοδήποτε μήνυμα στείλετε στους μαθητές.

 

 

 

Copyright www.verisys.gr